Flat roof and windows along the whole house
Villa as a glazed volume in Valencia. Diaphanous structure framed by light

Located near Valencia, close to the sea, Studio Fran Silvestre Arquitectos develops the project by exploiting the surrounding landscape and creating external glass walls, but protecting them with a cantilevered structure that becomes the centerpiece of the project

The landscape is surrounded by gardens and they are embedded in the high and elongated plot of the villa with a distant view of the sea. Three elements make up the project. A roof extruded in the longitudinal direction of the ground with a "T" shape, which constitutes the structure under which the inhabited space is located. This geometry makes it possible to enjoy the sea while protecting you from prying eyes

stacked glass volumes

Simultaneously the structure helps to control the southern sun during the summer and lets it pass in winter. The walk-on roof becomes the lookout point of the house that has the most surface area

stacked glass volumes

The elements of furniture are few and precise and serve to organize the spaces themselves while maintaining privacy and opening up the possibility of circulation. The main room, under the cantilevered shade is arranged in continuity with the outside. The interior furniture includes the pieces of the bathroom and also serves to limit the scale of the night areas while the study opens at the corner of the house with the best views

stacked glass volumes

These two characteristic elements, the roof and the furniture, are " placed " on the base of the stone, in which the mirror of water is also excavated, giving rise to the third element. These spaces adapt to the natural irregularities that exist in the plot

stacked glass volumes

Gallery