studio office loft wood window red cables
Creative workspace in London. Terraced beds and roof garden for sustainability

Fraher& Findlay Architects present their workplace, where creativity is combined with the demands of domestic life and spaces are formed around them. The shape is the result of a detailed analysis of sunlight to ensure high levels of illumination

Located opposite the Butterfly House, The Studio is a creative workspace and garden house that combines home life and architecture studio. The shape and orientation of the studio are the result of a detailed analysis of the sunlight that minimizes its impact on the surrounding buildings and ensures high levels of daylight to the garden and work spaces

roof garden metal volume

The divided levels help to hide its shape from the strong geometries and facilitate the transition between the garden and studio. Covered in stainless steel mesh, the terraced flowerbeds and green roofs of wildflowers combine to make the facade green

roof garden metal volume

High-performance insulating glass is carefully oriented and a robust natural ventilation strategy means that the building requires neither heating nor cooling. Hot water is provided by a large solar and thermal system

roof garden metal volume

Gallery