exhibition park traditional Chinese architecture
Headquarters between nature and matter. Classic Chinese elements and contemporary style characterize the building

Yiduan Shanghai Interior Design designs the new HEMU Headquarters in Shanghai. Elements of classical Chinese architecture blend with modernist finishes to create a Zen atmosphere. The entire space shows the harmonious integration between the brand and nature

HEMU headquarters is located in the district of Jiading, Shanghai. The original building, built in the 1960s or 1970s, was conceived as an annex to Huilongtan Park, which has a history of over 400 years and has a two-storey brick and wooden structure surrounded by centuries-old trees

beams concrete roof beams wooden staircase curtains

Based on oriental elements, the overall design adheres to originality, respects nature, conveys Zen serenity and embodies traditional oriental culture. A winding path leads to an outdoor space where people can have an enchanting view at every step. The entire space shows the harmonious integration between the brand and nature

beams concrete roof beams wooden staircase curtains

Combining the various products of the brand, clothes, tea, incense, ceramics and books, this place allows people to use the space in various ways. Simplicity is the most sophisticated form in this project, so the designers used a minimalist approach through the use of natural materials

beams concrete roof beams wooden staircase curtains

The building is divided into three courtyards with different orientations. The facade is highlighted by a large area of windows, in contrast to classical Chinese architecture. In the working areas there are two low tables and a series of cushions are arranged almost randomly. On the second floor, the old wooden structure contrasts with the concrete-covered walls

beams concrete roof beams wooden staircase curtains

Gallery