playground shopping center
Colours and curves for a park in Hangzhou city. A perfect synthesis of design and functionality

The design of Studio X+Living integrates all parts of the shopping center and redefines the functions of the entire area of the first floor, thus creating a single space, in which the various areas intersect with colours and curves

The aesthetic concept of the project derived from the abstraction of the modes of scenario, which focused on the coordinated integration of colours and their composition rather than on the interpretation of style. Since the family park is located on the riverside, the designers drew inspiration from the natural views in the composition of the design

indoor library playground

Based on the original layout of the shopping centre, Hangzhou Neobio Family is divided into four main functional areas, each with several accessory spaces. This division has taken into account age groups, interests and behaviors of children, while combining features for entertainment, education and relaxation during parent-child activities. The reasonable circulation in space makes it a complete family park that integrates entertainment and education activities

indoor library playground

For the reading area, the designers introduced a spectacular scene where the sun glows after the rain, drawing inspiration from the relationship between rainbow and clouds and abstracted their composition so that the structures designed in this area can be used as shelves and at the same time enable children to have fun climbing and passing through the holes

indoor library playground

The Park is complemented by an area for relaxation, catering and entertainment. Although the project was designated as a parent-child activity centre, water games and party rooms were incorporated into the space. The main circulation and auxiliary circulations were designed to maximize the use of space and optimize the experience for consumers

indoor library playground

Furthermore, all the furniture and lamps were specially designed and processed for the project, ensuring that all the structures and colours were perfectly matched

indoor library playground

Gallery