double volume stairs wood and cement cladding
Bunker House in Australia. The brutalist texture eliminates the need for decoration

Due to the use of cement finishes and the elimination of ornamentation, this building, designed by Matt Woods, has been nicknamed "the concrete bunker", in which the geometric interiors are designed to celebrate the district's industrial heritage

This Camperdown apartment has been designed for two professionals working in the design industry and has been conceived as an intimate yet functional environment. Inspired by the brutalism and local vernacular of the previous warehouse, the extruded geometries and "lunar" shades create a minimalist and refined interior

double volume ceiling lamp cement finish

Customers wanted their home to be free of an insignificant accumulation of things and create a space free of clutter and visual pollution. Conceived as a "concrete bunker", the shell of the apartment was designed following the designer's passion for brutalist architecture. The main intent was the creation of geometric interiors and a commemoration of the neighborhood's industrial heritage. The open-plan apartment has a customized kitchen and a bedroom on the loft overlooking the living room and the small terrace

double volume ceiling lamp cement finish

The loft is flooded with light at full height thanks to a glass wall, counterbalancing the intentionally dark and gloomy interior mood. All the interior elements have been created as "monoliths made of raw and extruded concrete". A warmer touch was introduced through the use of wood, brass accents and decorative lighting. The selection of furniture features geometric shapes and a dampened palette, underlining the overall concept

double volume ceiling lamp cement finish

Gallery